AROBS Transilvania Software

Proiectul de Redesign, Optimizare si Promovare a Site-ului arobs.com

Clientul:

Site-ul www.arobs.com este utilizat pentru promovarea online a serviciilor divizia de software outsourcing a AROBS. Aceasta divizie preia proiecte de dezvoltare software externalizate de firme din Europa de Vest, Statele Unite si Romania.  

Problema:

Sfarsitul lui Decembrie 2011 gasea site-ul arobs.com in "hainele cumparate" in urma cu peste 6 ani. Sistemul de administrarea continutului ce statea la baza sa era unul invechit, cu functionalitati minimale si dificil de utilizat. El limita atat posibilitatile de structurare a informatiilor cat si pe cele de prezentare a lor intr-un format modern, afectand negativ numarul de vizite pe site, rata de conversie a acestora in solicitari de informatii si sansele de a atrage clienti noi pentru centrele de Web design si dezvoltare de aplicatii pentru dispozitive mobile. Imaginea firmei avea in mod cert de suferit, starea site-ului putand crea impresia de delasare, dezorganizare si chiar de societate comerciala retrograda. Optimizarea pentru motoarele de cautare avea si ea de suferit de pe urma sistemul depasit. 

Solutia:

In urma formularii unei liste cuprinzatoare de cerinte pentru site si a diferitelor posibilitati de implementare, s-a ajuns la concluzia ca sistemul de managementul continutului Typo3 va permite solutionarea tuturor problemelor generate de vechia solutie. Informatiile existente pe vechiul site au fost restructurate si rescrise in mare parte si s-au creat sectiuni si module de continut noi, care sa permita atat o optimizare eficienta pentru motoarele de cautare cat si actualizarea rapida a site-ului. S-a pus accent pe o navigatie simpla si intuitiva, pe transmiterea unor mesaje concise si clare, care pun accent pe fapte, pe structurarea informatiilor in categorii logice, bine definite, pe baza modelelor folosite de giganti ai domeniului IT-ului. De asemenea, s-a avut in vedere necesitatea scalarii in timp a site-ului, aspect solutionat printr-un design modular, care permite amplasarea rapida a elementelor oriunde se doreste si mutarea lor intre sectiuni. Optimizarea pentru motoarele de cautare s-a facut pentru un numar mare de termeni de cautare, pentru 12 dintre acestia creandu-se subdomenii separate in cadrul site-ului (ex: typo3-romania.arobs.com). S-a avut in vedere si optimizarea pentru termenul software outsourcing, care genera aproximativ 22 de milioane de rezultate in Google la data redactarii acestui studiu de caz.

Rezultate:

Noul site reflecta cultura si valorile firmei, printre acestea numarandu-se dinamismul, creativitatea, respectul pentru client si angajat. De la lansarea site-ului si pana in momentul de fata au fost atrasi peste 20 de clienti noi pentru serviciile de dezvoltare de aplicatii mobile, site-uri web si solutii embedded. De asemenea, s-a inregistrat o crestere a numarului clientilor pentru celelalte servicii de dezvoltare software si o imbunatatire a profilurilor candidatilor pentru pozitii in cadrul firmei. Pozitiile site-ului in Google pentru termenii de cautare alesi in vederea optimizarii au cunoscut si ele salturi spectaculoase. Astfel, arobs se situeaza pe pozitia 37 (din 22 de milioane) pentru termenul software outsourcing, respectiv pe prima pagina google pentru termeni precum Typo3 Romania, html5 Romania, outsourcing Romania, offshore outsourcing Romania, etc.

Proiectele noastre
arobs.com - Marketing Online

Site-ul www.arobs.com este utilizat pentru promovarea online a serviciilor

Mai mult
Cabrio Hotel - Marketing Online

Cabrio Hotel este o unitate de cazare ce ofera 18 apartamente cu una si

Mai mult
Serviciile AROBS
Servicii de consultanta IT

Experienta de peste 15 ani in furnizarea de...

Mai mult
Software la comanda

Cu siguranta te-ai aflat cel putin o data...

Mai mult
Grafica moderna si rafinata

Designerii AROBS sunt implicati in lucrari dintre cele...

Mai mult