AROBS Transilvania Software

Nimic nu aduce mai mult succes decât succesul

13.08.2014 13:03


Interviu cu Voicu Oprean in Business Days Magazine

Ne fascinează motivațiile care stau în spatele poveștilor de succes la fel de mult ca poveștile în sine. Rețeta succesului, acel ceva inefabil, care să poată fi reprodus sau translatat, formula prescurtată și elegantă pe care să o putem aplica tuturor acțiunilor și inițiativelor noastre, este un deziderat universal. Probabil de aceea biografiile sunt un gen care are atât de mult succes la public.

 Dar până când rețeta mai sus menționată va fi decantată într-o formulă clară, ceea ce aflăm uitându-ne în jur este că succesul vine întotdeauna dintr-un mix de intenții și abordări. Îndeplinirea unui vis trebuie să aibă legătură cu ceva mai mult decât cu un țel egoist, trebuie integrată într-un context general mai larg. Nimeni nu poate ignora într-atât de mult realitatea încât să nu vadă că un scop care îi implică pe cei din jur conferă mai multă sustenabilitate succesului propriu.

„Trebuie să înveți regulile jocului. Și apoi trebuie să joci mai bine decât toți ceilalți.“ (Albert Einstein)


Povestea firmei noastre începe cu identificarea unei soluții la o problemă (exodul programatorilor români). AROBS nu a fost creată numai pentru a reține acest capital valoros, IT-iștii, în interiorul granițelor ci și pentru ca Voicu Oprean, fondatorul companiei, să-și limiteze pierderile personale, cum le numește: familie, prieteni, oportunități. Într-un interviu acordat pentru Business Days Magazine, intitulat „Rebel cu cauză“, puteți citi mai multe despre povestea succesului nostru. Anul acesta AROBS va depăși 12 milioane de euro cifră de afaceri. „AROBS înseamnă, acum, la ora la care vorbim, 400 de oameni, cu prezenţă în trei ţări - Ungaria, Republica Moldova şi România, şi o filială proaspăt deschisă în Marea Britanie. Produsele noastre pot fi găsite de la Singapore, pentru care facem software la cerere, şi Statele Unite, unde facem arhivare, până la hipermarketul din colţul blocului, de unde vă puteţi cumpăra sisteme de navigaţie“, spune Voicu Oprean.

Cât despre ceea ce va aduce viitorul, Voicu Oprean face muncă de misionar, încercând să convingă companiile de IT din Cluj sau de aiurea să renunţe la lohn şi să dezvolte proiecte proprii. Unul dintre ingredientele cheie ale succesului este să faci ceva pentru ceilalți, împreună cu ei.

Puteți citi și/sau descărca articolul în întregime mai jos.


<- Back to: Stiri