AROBS Transilvania Software

Cum devine tableta instrument didactic

16.07.2014 17:04

Manualele electronice devin, pentru prima dată în istoria învățământului românesc, obligatorii pentru elevii care vor intra la toamnă în clasa I și a II-a.


Ministerul Educației a decis că, din acest an, manualele electronice vor fi obligatorii pentru clasele I și a II-a.

Manualele electronice devin, pentru prima dată în istoria învățământului românesc, obligatorii pentru elevii care vor intra la toamnă în clasa I și a II-a. Această inițiativă consacră, practic, tableta drept instrument didactic oficial. Manualele electronice vor fi distribuite și împreună cu tablete Android românești, mai ieftine și mai fiabile decât cele de import, ceea ce poate ajuta la impulsionarea industriei IT din România.

Editurile care vor produce an de an noile manuale sunt selectate prin licitație de către Ministerul Educației. Marele beneficiar al introducerii manualelor electronice, alături de copii, este o companie clujeană, AROBS Transilvania Software, cea care deține brandul Smailo, folosit atât pentru tablete Android, cât și pentru sisteme de navigație sau camere video. Compania clujeană a încheiat un parteneriat cu o importantă editură, împreună cu care va produce manuale electronice, iar pe tabletele educative vor fi instalate manualele digitale, dar și aplicații interactive, care îi vor ajuta pe copii să aprofundeze sau să recapituleze cunoștințele dobândite la școală. De asemenea, aceste tablete vor avea preinstalate aplicații cu ajutorul cărora părinții vor putea să controleze modul lor de utilizare. Pentru că vor fi eliminate costurile de tipar, aceste manuale electronice livrate împreună cu tabletele furnizate de compania clujeană ar urma să ducă la economii serioase. 

Articol preluat de pe romanialibera.ro. Vezi continuarea aici.


<- Back to: Stiri